top of page

Local BCV Model

מודל לפיתוח חוויה עירונית תרבותית מקיימת.

 

כלי העבודה העיקרי לפיתוח חוויה עירונית תרבותית מקיימת הנו מודל BCV. פיתחנו את המודל לאחר בחינה עמוקה של מודלים שונים בתחום של קיימות סביבתית, מודלים לשיתוף ציבור בתכנון, מודלים לארגון וניהול של עסקים. לא מצאנו מודל שמגדיר ומסדיר הליך של יצירת חוויה עירונית תרבותית מקיימת. החשיבות של פיתוח מודל מסוג זה הנו ליצר מערכת של עקרונות ושיטות בדוקות המסוגלת להעביר מיזמי נדל"ן, מתחמי תרבות וערים בעלי מאפיינים תרבותיים שונים מהותית, תהליך המאפשר לקבל בכל פעם חוויה, בעלת איכויות תרבותיות ייחודיות למקום. המודל שפיתחנו יודע לתת מענה הן למיזמי נדל"ן, הן למתחמי תרבות והן לערים.

 

היתרונות של פיתוח עירוני או יזמי מבוסס מודל BCV:

 

1. תוך חודשים ספורים בלבד ניתן לראות שינוי מהותי ברחוב או במיזם. אין צורך לחכות שנים, לעבור הליכים בירוקרטים מתישים הקשורים בשינויי תב"ע או שינוי חוקי עזר עירוניים.

2. המודל שלנו מתאים להפעלה בכל שלב של חיי העיר או המיזם. בשלב התכנון, הביצוע וגם במצב קיים.

3. ההשקעה במודל כמעט שולית. הפיתוח שלו שווה ערך לתכנון של מבנה ציבורי קטן.

4. יישום המודל נעשה דרך היזמים עצמם, הוא מנחה את פיתוח החוויה דרך המפעילים שלה: היוצרים השונים והייזמים.

5. מאפשר שילוב של הרבה יוצרים מקומיים בהליך של פיתוח החוויה העירונית.

6. מגדיר ומנחה חיי חוויה שלמים הפרוסים לאורך שנים של פעילות.

7. המודל מבטיח חווית ביקור ותיירות בעלת ערכים של קיימות תרבותית.

8. המודל מגדיר פרמטרים להצלחה יזמית, מאפשר מדדים להצלחה.

 

המודל מורכב מ 3 שלבים:

 

שלב 1: מיפוי ערכים תרבותיים. בשלב זה נאסוף  את כל רכיבי המידע התרבותי הקיים במקום. נארגן אותו לפי תחומים כמו: היסטוריה, אדריכלות, אמנות, אנשים מיוחדים וכו'. את המידע נארגן לפי תחומים של צרכים-ערכים (ציר Y) וכסף-מסר (ציר X). המידע הזה יבנה את מפת הערך התרבותי.

 

שלב 2: בנית ערך תרבותי. הערך התרבותי הוא הליבה של מקומות, מבנים וערים. נבחן חלופות שונות לערכים תרבותיים  מובילים. נבדוק כיצד כל אחד מהם יכול להשפיע על החוויה התרבותית עצמה. בסוף נבחר את ערכי התרבות המובילים שינחו את הליך הפיתוח של החוויה.

 

שלב 3: בנית חויה תרבותית. החוויה התרבותית הנה כל מה שתפגוש במתחם התרבות או במיזם הנדל"ן, החוויה העירונית נבנית על ידי היזמים, המודל יגדיר את האופן שבו היוצרים: ייזמים, מעצבים, אדריכלים ואוצרים  יפתחו את החוויה העירונית המסוימת במקום. החוויה עצמה מורכבת מגיבוש עקרונות לחוויה במסגרת המודל וניהול החוויה שהנה פעולת המשך שאנו עוזרים להגדיר, לפתח ולנהל.

פרויקט ייזמי לדוגמא: הירקון 96

שלב 1 - מיפוי:  מצאנו סקיצות מדהימות שנעשו במשרד של אדריכל השימור אמנון בר אור. בחנו את ההיבטים האדריכלים כפי שנעשו על ידי אדריכל התוספת  גידי בר אוריין. מצאנו סיפורים מרתקים ותמונות המספרות את סיפור המבנה לאורך כ 80 שנה.  למדנו את סוג הלקוחות שהייזם שואף להביא למקום.
שלב 3 - פיתוח החוויה של המקום:
פונקציה מתפעלת: גלריה לאמנות מודרנית ופעילות מועדון תרבות.
פיתוח השיח המכירתי של המקום. היזם מוכר סיפור חי שניתן לחוות אותו ולהתחבר אליו ולא נכס.
התוצאה של התהליך:  מכירה מוגברת של נכסים בבניין. הפיכת הדיירים למעריצים של הנכס בו הם גרים.  דימוי יחודי של הנכס בתקשורת דרך כתבות תוכן.
 
 

פרויקט עירוני לדוגמא: יריד המזרח, תל אביב

שלב 2 - מיפוי לפי ציר Y - צורך ומענה. וציר X - כסף - מסר.
בחירת ערך תרבותי מוביל - קדימה ואחורה בזמן.

all rights reserved -  BCV                           נייד:   972-54-7773260                       tzur@tzurbarak.com

bottom of page